A történelemére oly büszke Franciaország a labdarúgó bajnokságára is bizakodva tekinthet vissza, hiszen korábbi gyarmatai révén számos klasszist nevelt ki a labdarúgást kedvelők legnagyobb örömére. Olyan régebbi játékosok, mint Platini, Zidane, Viera, Cantona és még sokan mások akik eljutottak nagy klubokba és büszkén öltötték magukra a gall kak...

A történelemére oly büszke Franciaország a labdarúgó bajnokságára is bizakodva tekinthet vissza, hiszen korábbi gyarmatai révén számos klasszist nevelt ki a labdarúgást kedvelők legnagyobb örömére. Olyan régebbi játékosok, mint Platini, Zidane, Viera, Cantona és még sokan mások akik eljutottak nagy klubokba és büszkén öltötték magukra a gall kakasos mezt. A mai Francia válogatott is hemzseg a jobbnál jobb játékosoktól elég ha megemlítjük, Ribery, Pogba, Griezman nevét.A Francia bajnokságban szereplő csapatok Olympique de Marseille,Monaco, Lyon, bátran nyúlnak a fiatal tehetséges labdarúgókhoz , hiszen mindig akad kiemelkedő teljesítmény és máris top csapatok menedzserei kopogtatnak bebocsájtást remélve.A Paris Saint-Germain és a Monaco gazdaságilag kiemelkedik a Ligue 1-ből, ott a cél felvenni a versenyt a világ elittel.

Bővebben

Franciaország-Ligue 1 

Ebben a kategóriában nincs termék

Alkategóriák

Paris Saint Germain

A Paris Saint Germain együttese jelenleg a francia bajnokság egyik kiemelkedő alakulata. A gárdát 1970-ben alapították, ám így is Franciaország egyik legsikeresebb csapata. Jelenleg arab tulajdonosa van, így „nem számít a pénz”. A csapat rekord összegért, 222 millió €-ért, szerződtette a Barcelona csillagát, Neymart, amivel egy hatalmas lavinát indítottak el az átigazolási piacon. A csapat egyébként hétszeres francia bajnok és tizenkétszeres francia kupagyőztes. A gárda sok szurkolóval rendelkezik, ami nem csoda, és az ultrái is meghatározóak a bajnokságban. Több csoporttal rendelkeznek a szurkolók és rendre nagy létszámban kísérik el csapatukat az idegenbeli mérkőzésekre is. 

Olympique Marseille

A Marseille gárdáját 1899-ben alapították, jelenleg a francia élvonalban vitézkedik, amelyet összesen nyolc alkalommal nyert meg. Tízszert hódította el a francia kupát, még a Bajnokok Ligája első kiírását is a csapat nyerte meg 1993-ban. A trófea megnyerését követően bundabotrányba keveredtek, amelynek következménye az volt, hogy elvették tőlük a bajnoki címet, illetve a másodosztályba zárták ki őket. A gárda sok szurkolóval rendelkezik, így ultrái is rendszeresen kísérik el őket az idegenbeli találkozókra is. Az egyesület mérkőzéseit rendre nagy érdeklődés fogadja, és az ellenfeleket parázs hangulatban fogadják a fanatikusok

Monaco

A Monaco gárdáját 1924-ben alapították és sokáig a francia másodosztályban szerepelt, ám egy orosz milliárdos felvásárolta a klubot, segítségével pedig újra visszakerült az élvonalba a csapat. Monaco az egyike a legsikeresebb francia csapatoknak, ugyanis 8 alkalommal nyerték meg a League 1-et, 5 alkalommal hódították el a francia kupát és 4 alkalommal nyerték meg a szuperkupát. 2004-ben Bajnokok Ligája döntőt, még 1992-ben KEK döntőt játszottak. Az alakulat 2013-ban jutott fel ismét az első osztályba. Szurkolóit tekintve nem számít meghatározó alakulatnak, azonban a stadionban rendszeresen sok néző előtt játsszák találkozóikat.