A Serie A Olaszország egyik büszkesége, hiszen számos csapat lett a bajnokságból elismert név vagy inkább brand. Top csapatok egész sorát vonultatja fel a Serie A , ebben a bajnokságban szerepel a  Juventusra, az Ac Milan, As Roma , az  Internazionale ,a Lazio, vagy a 90-es években Diego Maradona vezette Napoli is.
A bajnokságban rengeteg a rang...

A Serie A Olaszország egyik büszkesége, hiszen számos csapat lett a bajnokságból elismert név vagy inkább brand. Top csapatok egész sorát vonultatja fel a Serie A , ebben a bajnokságban szerepel a  Juventusra, az Ac Milan, As Roma , az  Internazionale ,a Lazio, vagy a 90-es években Diego Maradona vezette Napoli is.
A bajnokságban rengeteg a rangadó elég ha  Derby d'Italia ,vagy a Milánói, Római városi derbyre gondolunk,de a Toszkán rangadó Siena-Fiorentina mérkőzésnek is páratlan a hangulata.A bajnokságot legtöbbször a torinó Juventus nyerte meg, míg a 90-es évek sztárcsapata az Ac Milan egyenlőre keresgéli korábbi önmagát.

Bővebben

Olaszország-Seria A 

Ebben a kategóriában nincs termék

Alkategóriák

AS Roma

Az AS Roma nem tartozik a legsikeresebb Serie A csapatok közé, hiszen nem nyert, csak 3 Scudettot 9 Olasz Kupa mellett. Igaz, a bajnoki tabellán szinte mindig a 2. vagy a 3. helyen végez a csapat, néha azonban csak az utolsó fordulóban dőlt el a bajnoki cím sorsa. Az elmúlt néhány évben voltak a klubnak hullámvölgyei, amikor nem ért el európai kupaindulást jelentő helyet sem, de azóta újra magára talált a gárda és állandó résztvevőnek mondhatja magát a Bajnokok Ligájában és az Európa Ligában is.

Ac Milan

Az Associazione Calcio Milan (rövidítve A.C. Milan) egy olasz labdarúgócsapat Milánóban.Az egyesületet Lombardiában. 1899-ben alapították és fennállása óta majdnem minden idényét az első vonalban a Serie A-ban töltötte. Érdekesség a klub történelmében,hogy a szövetség döntése értelmében az 1907-1908-as idényre a szövetség nem engedélyezte külföldi játékosok szerepeltetését, ezért a Milan visszalépett a bajnokságtól. Ez a helyzet komoly válságot okozott a Milannál, 43 tag távozott az egyesülettől és megalapította az azóta  városi riválissá lett Internazionalét. Az egyesületnek több aranykorszaka is volt ,ezek közül is kiemelkedik a Holland éra, amikor is  Van Basten, Ruud Gullit ,Frank Rijkaard voltak a csapat húzó játékosai.A lombardok ebben az időszakban sorra nyerték a bajnokságokat és az akkori Bajnok csapatok Európai kupája is többször került Milanóba.A siker tartósnak bizonyult hiszen a Berluscóni éra ltt olyan klasszisok játszottak az egyesületben mint Sevcsenko, Pirlo, Seedorf, Rui Costa ,vagy a korszak egyik legjobb védőjátékosa Paolo Maldini.Később 2005-ben a Milan ismét Bajnokok ligája döntőt játszhatott, de ott 3-0-ás vezetésről drámai csatában elvesztette a döntőt, és a serleg Liverpoolba került .Azóta az egyesület keresi régi önmagát, de a piros-feketék szurkolói reménykedhetnek ,hogy hamarosan, talán a tulajdonos váltásnak köszönhetően ismét régi fényében tündökölhet Észak Olaszország büszkesége.

Juventus

A Juventus Football Club, Olasz labdarúgóklub, melyet 1897-ben alapítottak. Olaszország egyik legnépszerűbb, illetve legsikeresebb csapata, ezt bizonyítják a klub sikerei. A klub székhelye Torinóban van. Becenevük: La Vecchia Signora (Az öreg hölgy), valamint a Le zebre (Zebrák). Olaszországban a Juventusnak van a legtöbb szurkolója (főleg délen). Jelenleg Torinóban, a klub saját építésű stadionjában, a 2011. szeptember 8-án használatba vett Juventus Arenában játsszák a mérkőzéseiket, amely régi stadionjuk, a Stadio delle Alpi helyén épült fel. A Juventus világ szerte elismert csapatnak számít, ebből is adódóan, rengeteg csapattal rivalizál, de ezek közül is kiemelkedik a legnagyobb rangadó, a városi rivális az FC Torino elleni csata: Ezt a mérkőzést Derby della Mole-nak hívják, és fokozottan nagy érdeklődés kíséri. A legnagyobb olasz derbi, a derby d'Italia viszont a Juventus−Inter összecsapás, főként a 2006-os calciopoli óta. Egy ilyen patináns és nagy múltú klub rengeteg patináns, és világszerte híres játékosnak adott otthont, talán ezek közül is kiemelkednek a csapat ikonjai: Gianluigi Buffon (aki jelenleg is aktív játékosa a csapatnak), vagy  Michel Platini aki Bajnokok Ligáját nyert a csapattal illetve aranylabdás volt a Juventusnál, Alessando Del Piero.A 2006-os bundabotrány miatt elvettek 2 bajnoki címet a csapattól, de talán a legfájóbb az volt, hogy száműzték a csapatot a Serie B-be, ez volt az első alkalom a klub történetébe, hogy nem az első osztályban indultak. A kizárás után a klub gyorsan visszakerült az őt megillető osztályba és azóta is sokad virágzását éri ,hiszen sorozatban nyeri megy a bajnokságokat és a nemzetközi porondon is képes kiemelkedő teljesítményre.

Lazio

Az egyesületet 1900-ban alapították a csapat színe az olimpia hazájáról, Görögország lett mintázva így a Lazio hivatalos színe fehér-világoskék.Kezdetekben az egyesületnek nem volt futball szakosztálya elsősorban atlétikai versenyeken és különböző futó versenyeken indultak.A klub először 1974-ben lett bajnok de az egyesület "aranykorszaka" a 90-es években kezdődött. Először Signori góljaival, később a svéd Sven-Göran Eriksson érkezésével indult el a Lazio a sikerek útján. Az elkövetkező években a Lazio nyert egy bajnoki címet (2000), két Olasz Kupát (1998, 2000), két Olasz Szuperkupát (1998, 2000), egy Kupagyőztesek Európa-Kupáját és egy Európai Szuperkupát .(1999).Az akkori időszakban olyan top játékosok játszottak a kékeknél mint Almeyda, Sergio Conceicao, Jugovics,  Mancini, Mihajlovic, Nedved, Ravanelli, Sztankovics, Veron, Vieri, Crespo,Salas, vagy épp Simeone. A Lazio hazai mérkőzéseit az As Romával karöltve a Stadio Olimpico-ban játssza, és minden mérkőzés előtt feltűnik a lelátók felett és ír tiszteletkört a klub címer állata a sas. A csapat egyik indulója az „Avanti Ragazzi di Budapest” című dal, mely a Magyarországi 1956-os forradalom emlékére készült és az ultrák a mai napig éneklik ezt a dalt a mérkőzéseken.

Internazionale

Az 1908-ban alakult együttes az AC Milannak is otthonul szolgáló Stadio Giuseppe Meazzában játssza mérkőzéseit. Az Inter - a Juventus 2006-os, bundabotrány miatti kiesése óta - az egyetlen olasz csapat, amely története során mindvégig a legmagasabb osztályban tudott maradni. A kék – feketék tizennyolc alkalommal nyerték meg az olasz bajnokságot, hét alkalommal hódították el az olasz kupát és öt alkalommal nyerték meg a szuperkupát. Ezek mellett háromszoros Bajnokok Ligája és háromszoros UEFA – kupagyőztes, valamint három alkalommal hódította el a világkupát. Szurkolóit tekintve változatos csapatról beszélünk, hiszen nem minden mérkőzését játssza teltház előtt a gárda, ám fanatikusai mérkőzésről – mérkőzésre parázs hangulatot varázsolni a San Siroba.

Fiorentina

A Fiorentina csapatát 1926. augusztus 26-án alapították. Az első trófeát a 39/40-es években nyerte a csapat. Az első bajnoki cím utáni évek is sikerekben gazdagok voltak. Az 58-59-es szezonban mindmáig rekordnak számító 95 gólt rúgott a csapat, majd 1961-ben megnyerte egyetlen európai trófeaként a KEK-et, valamint Czeizler Lajos irányításával az Olasz-kupát. A szurkolói életben a gárda fanatikusai nem számítanak kiemelkedőnek, ám ők is remek hangulatot teremtenek egy – egy találkozón, azonban kevésbé aktívak a többi csoporthoz képest.