Az Eredivise a Holland bajnokság legmagasabb osztálya.A csapatok elsősorban a híres utánpótlás rendszerüknek köszönhetően egyre inkább profitorientált cégekké váltak és a rendszernek köszönhetően válogatottjuk is Európa egyik legjobbja.A kisebb klubok remek érzékkel válogatják ki a tehetséges srácokat akiket féltve őriznek, nevelnek és amikor el...

Az Eredivise a Holland bajnokság legmagasabb osztálya.A csapatok elsősorban a híres utánpótlás rendszerüknek köszönhetően egyre inkább profitorientált cégekké váltak és a rendszernek köszönhetően válogatottjuk is Európa egyik legjobbja.A kisebb klubok remek érzékkel válogatják ki a tehetséges srácokat akiket féltve őriznek, nevelnek és amikor elérkezettnek látják az időt bátran adják el a nagy kluboknak mint az Ajax,Eindhoven,vagy a Feyenoord.A legnagyobb tehetségek és ígéretek ezeket a csapatokat is kinövik idővel és onnan az Európai él klubokba vezet az út elég ha az alábbi nevekre emlékszünk mint Ruud Gullit, Marco van Basten, Dennis Bergkamp, ​​Patrick Kluivert,vagy a maiak közül Ruud van Nistelrooy, Arjen Robben,Dirk Kuyt és Robin van Persie.Később ezek a játékosok rengeteg tapasztalattal felvértezve visszatérnek,az Eredivisie-be ahol elkezdik edzői pályafutásukat, amit később már nagy klubokban vagy válogatottaknál kamatoztathatnak.

Bővebben

Hollandia-Eredivisie 

Ebben a kategóriában nincs termék

Alkategóriák

Ajax Amsterdam

Az Ajax együttese az egyik legsikeresebb csapat Hollandiában. A gárdát 1900-ban alapították, és megalapítása óta harminchárom alkalommal nyerte meg a holland bajnokságot, tizennyolc alkalommal nyerték meg a holland kupát, valamint nyolc alkalommal a szuperkupát. BEK-et és BL-t négy alkalommal, UEFA kupát egy alkalommal, KEK-et egy alkalommal, UEFA szuperkupát három alkalommal, még világkupát két alkalommal nyert az egyesület. A mérkőzéseiket rendszerint teltház előtt játsszák, és a klub ismert szurkolóiról is, amelyek meghatározóak a labdarúgói életben. Az F-Side a csapat legnagyobb és legkeményebb szurkolói csoportja, „kemény magja”. A csoport az 1970-es évek közepén alakult, amikor az Angliából indult futballhuliganizmus elérte Hollandiát is. Azok a szurkolók alapították, akik az Ajax akkori stadionjában, a De Meerben mindig az F szektorban csoportosultak. A csoportra a mai napig a mérkőzések alatti éneklés jellemző, de leginkább a rendbontásokról, valamint a mérkőzések előtti és utáni zavargásokról ismertek.