Itt a világbajnokság, ünnepeld kedvenc csapatod mezében, vagy szerezd meg kedvenc ajándék tárgyad és lepd meg vele ismerősöd, vagy magad!

Válogatott termékek 

Ebben a kategóriában nincs termék

Alkategóriák

Európa

Európa mondható a világ legerősebb bajnokságának labdarúgásban. Több ország is jeles képviselője ennek, hiszen Olaszország és Németország már négy – négy alkalommal nyert Világbajnokságot. Mellettük a francia és a spanyol nemzeti tizenegy is előkelő helyen áll a maguk két – két világbajnoki aranyával. Rengeteg népszerű játékos származik Európából. A jelenből megemlíthetjük Cristiano Ronaldo-t, aki 2018-ban aranyérmet nyert az Európa-Bajnokságon Portugália válogatottjával, vagy éppen Sergio Ramos-t is megemlíthetjük, aki többszörös Bajnokok Ligája győztes, Európa és Világbajnok védő, de nem mehetünk el szó nélkül a korábbi világbajnok Francesco Totti, vagy éppen Gianluigi Buffon mellett sem. És ha ennél is közelebb és régebbre akarunk visszatekinteni, akkor a Puskás féle aranycsapatot emelhetjük ki, hiszen tőlük rettegett a világ. Pláne az után, hogy 1953-ban hazai pályán sikerült legyőzni az angol válogatottat 6-3-ra. 

Amerika

Amerika hatalmas, rengeteg országgal, rengeteg csodás játékossal. Elég, ha az eddigi rekorder Brazil válogatottra gondolunk és az őket felvonultató, Európában futballozó nemzetközi sztárokra, mint Neymar vagy Dani Alves, vagy korábban Ronaldinho és társai. De ki ne emlékezne még Ronaldo, Pelé vagy éppen Zico megmozdulásaira vagy góljaira? Nem mehetünk el figyelemmel Argentína mellett sem, hiszen ott a Lionel Messi irányította válogatott Higuainnal, Di Maríával. Talán az argentínok az egyetlen olyan válogatott, ahol kevésbé érett meg a siker a világban, mint legfőbb riválisaiknál, a braziloknál. Ha Kolumbia, Peru vagy éppen Chile országaira kondolunk, akkor onnan is akadnak szép számmal olyan focisták, akik beírták magukat a világ legjei közé. Itt van például Radamel Falco, aki megjárta a Porto, Atletico Madrid és a Monaco csapatát is. 

Ázsia

Rengeteg játékos igazol most már Ázsiába, ahol az Ázsiai Bajnokok Ligája egy izgalmasnak tekinthető sorozatnak mondható, azonban valószínűleg nem ez csábítja oda a jelenkor labdarúgóit. Egyre több befektető érkezik onnan az európai kontinensre azért, hogy patináns klubokat vásároljanak és építsenek a saját képükre. Ettől eltekintve azonban elmondhatjuk, hogy az ázsiai kontinensről is kerülnek ki méltán híres labdarúgók. Elég itt Shinji Kagawára gondolni, aki jelenleg a Dortmund együttesét erősíti, de megemlíthetjük Yuto Nagatomot is, aki a Galatasaray védője, vagy felhozhatjuk Takumi Minaminot, aki a Liverpool gárdájához szerződött. Ázsiában népszerű az Ázsia Kupa is, ahol a kontinens válogatottjai mérik össze erejüket. Japán teljesítménye lehet kiemelkedő, akik 1998 óta állandó résztvevői a Világbajnokságoknak úgy, mint Dél-Korea, akik viszont 1986 óta folyamatosan indulnak a viadalon. 

Afrika

Afrikai egy óriási kontinens. Rengeteg ország tarkítja, ahonnan számos kiváló labdarúgó kerül ki. Nem hiszem, hogy említeni kellene Egyiptom egyik legnagyobb csillagát, Mohamed Salahot, aki jelenleg a liverpool együttesében futballozik, ahol megnyerte a Bajnokok Ligáját és idén a Premier League-t. Ha Elefántcsontpartra, vagy éppen Kamerunra, Ghánára, a Dél-Afrikai köztársaságra, vagy Nigériára gondolunk, akkor onnan is számos profi futballista került ki. Afrikában az Afrikai nemzetek kupája a legrangosabb megmérettetés, amelyet Egyiptom már hét alkalommal, Kamerun öt, Ghána négy, még Nigéria három alkalommal nyert meg. Egyiptom a legutóbb 2018-ban szerepelt világbajnokságon, akkor a csoportkörig jutott, onnan búcsúztak a tornától. Kamerun velük ellentétben akkor nem jutott be, azonban előtte ott volt a 2010-es és 2014-es VB-n is, azonban mind a két alkalommal a csoportkör volt a végállomás. 

Ausztrália

Az Ausztrál labdarúgás eddig nem hagyott mély nyomot a világban, viszont oda is rendre igazolnak remek játékosok, akik az európai színtérről kicsit nyugodtabb környezetbe szeretnének vonulni. Ausztrália 2006 és 2018 között részt vett minden világbajnokságon. Legjobb eredménye a nyolcaddöntő volt. Ellenben az OFC-nemzetek kupájával, ahol négy aranyérmet szerzett a válogatott. A nemzeti tizenegyben a legtöbb gólt szerző játékos Damian Mori, aki 29 alkalommal talált a kapuba 45 találkozón. Őt követi John Aloisi, aki 27x volt eredményes 54 meccsen. Talán nem az egyik legeredményesebb országok közé tartozik az ausztrál, viszont mindig lehet meglepetésre és tisztes helytállásra számítani akkor, amikor ellenük játszik valaki. Legnagyobb győzelmük 2001-ben volt Amerikai Szamoa ellen, akiket 31-0 arányban győztek le