3 dolog, amiért Ronaldo igazi legenda

Írta: Battay Máté In: Root On: Hozzászólás: 0 Találat: 2080

Ha századok múlva visszanézve a XXI. század elejéről kultikus hősöket keresnek majd, Ronaldo egész biztosan köztük lesz. Igazi modern mítosz az övé, nézzük miből épült fel.

  1.      Jobb David Beckham, mint David Beckham volt.

A labdarúgás jóval több, mint egy sport, globális médiatermék. Hatással van több milliárd emberre a bolygón.

A 90-es évek végén, a kétezres évek elején David Beckham volt a sportág igazi világsztárja. Találunk kortársai között zseniálisabb labdazsonglőröket, elég csak a brazil fenomén Ronaldo-t, Zidane-t vagy Ronaldinho-t említeni.

Viszont olyan BRANDET, akinek minden mozdulatát, magánéletét és sport pályafutását egyaránt érdeklődéssel lesse az egész bolygó csak egyet, David Beckham-et.

Ronaldo valahol 2006-2008 között, az első BL-győzelme és aranylabdája, illetve első luxusautó törése, műesései környékén foglalta el az angol mesterlövész pozícióját.

Csavard be, mint Beckham helyett, állj széles terpeszbe, fújd ki a levegőt és légy hős, mint Ronaldo.

Hajviseletben, divatos öltözködés terén és a női szívek elcsavarásában mind két idol a mai napig jeleskedik, viszont a közösségi médiát tekintve a portugál 7-es túlszárnyalta elődjét, így még nagyobb hatásúvá is vált nála.

forrás: goal.com

  1.      A földöntúli zseni vs az emberi akarat diadala

Az elmúlt 13 év két gigász Ronaldo és Messi párviadaláról szólt. Jóval több volt, két szimpla jó játékos vetélkedésénél.

A zsenit kihívta az örökké küzdő, „önmagát kiteljesítő” ember.

 A kapitalizmus hőse, a példaértékű sportember égi magaslatokba jutott. Magasabbra ugrott, jobban fejelt, többet sprintelt, mint bárki ember fia és méltó ellenfele volt a szupertehetséges Messinek.

Természetesen az argentinnak is komoly edzésmunkára van szüksége, hogy elérje a kimagasló eredményeit, de valahogy Ronaldo edzésmunkája láttán csendül fel az emberben a Rocky főcímzenéje.

„Ha keményen dolgozol, mindent elérhetsz, amire vágysz. De mindig két lábbal a földön kell állnod. Legyél profi, csináld jól, ami a dolgod.”

CR7

forrás:nike.com

Mindketten másban és máshogy erősek, végső soron talán felesleges volt egymáshoz mérni őket de mindenképpen hálásak lehetünk, hogy végignézhettük ennek a küzdelemnek a fejezeteit.

  1.      Jótékonykodás

Ismerős lehet az a történet, hogy Ronaldo azért nem varrat magára tetoválásokat, ellenben sok focistával, hogy minél többször vért tudjon adni a rászorulóknak.

A madeira-i srác már segített földrengés, árvíz és járvány idején is.

Példamutatóan nyilatkozik, és számos idézet kering tőle a neten, melyekben átjön az inspiráló mentalitása:

„Nem fogom azt mondani, hogy nem érdekel a pénz. A pénz igenis fontos. De nem a legfontosabb. (...) Amikor elérsz az életed egy bizonyos pontjára, akkor a pénz már nem fog motiválni.”

Vagy:

„A szeretetetek erőssé tesz, a gyűlöletetek megállíthatatlanná.”

Egy élő ember sem lehet tökéletes, mindenkinek vannak gyengeségei és hibái, de Ronaldo eredményei sok embert lelkesíthetnek és bár a mítoszok eltúlzóak érdemes motivációt meríteni a portugálból is.

 

Hozzászólás

Szóljon hozzá