Ronaldo tehetséges társai, akik később elmaradtak a várakozásoktól

Írta: Battay Máté In: Root On: Hozzászólás: 0 Találat: 1961

Szinte minden évben feltűnik néhány tini, akikre ráfogja a média, hogy ők lesznek a foci legújabb világsztárjai. Egy profi labdarúgó karrier érdemi része általában 10-15 évig tart, most nézzük meg kiket tartottak nagy sztárnak a kétezres évek második felében és mi lett belőlük.

Anderson

Ő lesz következő Ronaldinho, monták rá sokan, hát tévedtek.

Anderson Luís de Abreu Oliveira , 1988. április 13.-án született a Grêmio ifiakadémiájára járt, majd később a Portoban alkotott akkorát, hogy fantáziát lásson benne a Manchester United.

Andersont 2007. május 30-án, körülbelül 18 millió fontért került Manchesterbe. Ezzel ő lett a United második brazil játékosa Kléberson után. A 8-as számú mezt kapta meg, melyet korábban Wayne Rooney viselt.

A 2008-as BL-döntőn csereként váltotta Wes Brownt, a büntetőpárbajban is részt vett, ő lőtt hatodikként, és értékesítette a tizenegyest. Sir Alex Ferguson szerint a Manchester United számára ez jelentette a fordulópontot Cristiano Ronaldo hibája után.

A korabeli focis játékok mind felfelé pontozták és fényes jövőt jósoltak neki.

Azonban nem tudta tartósan magas nívón tartana játékát. Az Internacional és a Adana Demirspor nyújtott számára még lehetőséget, viszont igazán kimagaslóan már nem tudott teljesíteni.

Ricardo Quaresma

 

Anderson nyert BL-t  Quaresma pedig Európa bajnokságot de mindkettőjüknek fényesebb pályát jósoltak anno Portugáliában.

Quaresma a Sporting CP-nél kezdte pályafutását, ahol Bölöni László edzősködése idején került fel az első csapatba

2003-tól az FC Barcelona játékosa lett, de nem váltotta meg a világot, peremembernek számított, majd egy év után el is igazolt.

A Porto csapatában próbálta magát újraépíteni, sikerrel. Bár sokan kritizálták önzősége miatt, de teljesítménye ismét felkeltette a nagyobb klubok érdeklődését.

Az Internazionale és a Chelsea szintjén azonban ismét könnyűnek találtatott, nem volt kiegyensúlyozott a játéka.

2010 nyarán Törökországba szerződött a Beşiktaş JK csapatához, ahol összeveszett az együttes trénerével és távoznia kellett.

Innentől „nagy visszatérővé” vált a Portoba és a Besiktashoz is visszament.  Legnagyobb sikere kétségtelenül a 2016-os EB győzelem volt.

 

João Moutinho

 

João Filipe Iria Santos Moutinho szép pályafutást fut be, de a kétezres évek közepén igazi topcsapatokkal hozták hírbe, ehhez képest jelenleg az angol Wolverhampton Wanderers játékosa 2018 óta.

A Sportingban és a Portoban tudott maradandót alkotni a másodikszámú európai kupasorozatban.

A Portóval 2011-ben bajnoki, kupa, szuperkupa győzelmet szerzett illetve sikerült elhódítania az Európa-ligát. 2012-ben ismét bajnok lett.

Alapvetően mind a három játékosból egy jó közepes játékos lett, de mindhárman megkapták  a túlzott rivaldafényt, amely nem mindig tesz jót egy focista pályafutásának.

 

Hozzászólás

Szóljon hozzá