Messi és a Barca: Káros, hogy marad?

Írta: Battay Máté In: Root On: Hozzászólás: 0 Találat: 2292

A legújabb futballszappanopera főszereplője kétségkívül a hatszoros aranylabdás Lionel Messi és a Barcelona volt. Számos fontos kérdés felmerült az ügyben, például, hogy lehet-e egy játékos fontosabb a saját klubjánál, vagy, hogy kié az igazi irányítás a katalánoknál, ezeknek jártunk utána.

Ki a nagyobb márka? Messi vagy a Barcelona? Az argentin zseni és kultusza óriási, ha visszavonul, még sokáig fogják emlegetni, összehasonlítási pont lesz a mindenkori legjobbak között.

Egyszer mindennek vége, aranylabdák, BL győzelmek, bajnoki serlegek ide vagy oda Messi felett is hamarosan eljár az idő. Mégis hihetetlenül népszerűtlen lesz az, aki elküldi őt a Barcától.

Josep Bartomeu a Barcelona elnöke sok hibát elkövetett regnálása során:

  • Sikerült a 2015-ös Bajnokok Ligája győztes csapatból egy akár tavaly a liverpool, akár idén a Bayern ellen teljes csődöt mondó alakulatot csinálnia.
  • Az átigazolásai látványosan nem váltak be: Philippe Coutinho, a gárda legdrágább igazolása, épp a Bayernnél kölcsönben aratott BL-gyózelmet.
  • Antoine Griezmann érezhetően leginkább Messi helyén érezné jól magát a pályán, hogy csak a legnagyobb neveket említsük, de összeségében is elmondható, hogy a Barca kerete elöregedőben van.

A helyzet fagyos az elnök és az ikon között. Messi tőle szokatlan hosszúságú interjúban fejtette ki, hogy

„SOHA NEM MENNE PERRE ÉLETE KLUBJÁVAL.”

A tizenéveseken kívül, ez a kijelentés talán nem sokakat hat meg, de hozzátette:

"Nem voltam boldog, el akartam menni. Ezt semmilyen módon nem engedték, és azért maradok a klubnál, hogy ne keveredjek jogi vitába" – Messi szerint a klub irányítása borzalmas.

A Barcelona végig azon az állásponton volt, hogy Messi csak lelépési díjért távozhat, a kivásárlási ár 700 millió euró.

A hírek szerint a Manchester City már készítette volna elő az átigazolás részleteit, összeállhatott volna újra a legendás Messi - Josep Guardiola páros. A duó tíz évvel ez előtt, sikert sikerre halmozott a Barcelonával.

Minden jel arra utal, hogy a Spanyolországban maradás nem lesz rózsás. Messinek még egy év lesz hátra a szerződéséből és szabadon igazolhatóvá válik.

A Barcelona új holland menedzsere, korábbi ikonja, Ronald Koeman pedig felforgatni készül a csapatot.

Koeman szakít a 4-3-3-as felállással, és két védekező középpályással képzeli el a jövőt.

Az átalakuló rendszerben talán Messire is más szerep válhat, akivel úgy tűnik már senki sem számol hosszútávon. Azonban ha jön egy fordulat, például távozik a felsővezetés és Xavi lesz az edző újra másról lehet majd beszélni.

Hozzászólás

Szóljon hozzá