Messi és Ronaldo után: Kik lesznek a 20-as évek legendái?

Írta: Battay Máté In: Root On: Hozzászólás: 0 Találat: 1423

Az elmúlt évtized labdarúgásának két legkiemelkedőbb játékosa Messi és Ronnaldo, ez nem vitás. Az idő azonban telik és a két világklasszis sem lesz már fiatalabb. Kik követhetik őket a trónon?

Kevin De Bruyne

 

A 29 éves belgában benne lehet még pár kiemelkedő év, különösen, ha Pirlo példáját követi és harmincon túl is másodvirágzását fogja élni.

Egy biztos jelenlegi passzolási technikájával kiemelkedik az angolbajnokságból és jó esélye van, hogy a Manchester Cityvel végre elhódítsa a hőn áhított Bajnokok Ligája Trófeát.

A Gent városában született középpályásnak egyébként nem volt zökkenőmentes az útja a legjobbak közé.

A belga bajnokságból 2012-ben vezetett az útja a Chelsea keretéhez, ahol, egy sérülésnek is köszönhetően, csak 3 bajnokin jutott szóhoz és finoman szólva sem nyújtott kiemelkedőt.

Kölcsönjátékosként visszatért hazája bajnokságába a Genthez majd Németországban vált igazán jó játékossá.

Wolfsburgban a farkasok ünnepelt sztárja lett 10 góljával és 21 gólpasszával az egész Bundesligából kiemelkedett.

2015-től visszatért Angliába, a Manchester City többszöri próbálkozásra tudta megszerezni. Az elmúlt években igazi vezérré vált Manchesterben, jó 5-6 szezon világsztárként még benne van a lábában.

Neymar

Majdnem minden meg van benne, hogy aranylabdás legyen. Marketing értéke jóval magasabb mint De Bruyne-é

Elsősorban talán a megzabolázhatatlan személyisége miatt. Neymar játékát elnézve kétségsem férhet hozzá, hogy hatalmas tehetsége van, viszont a munkát talán nem mindig teszi bele a játékába.

2008-ban debütált Pelé egykori csapatában a Santosban, Braziliában. Mint majdnem minden jól játszó tini, ő is fokozott sajtófigyelmet kapott, már egészen a kezdetektől.

2013-ban került át Európába és a Barcelona tagjaként mindent elért BL-t és bajnokságokat nyertek. Viszont az egyéni elismeréseket Messi kapta.

Neymar kétségtelenül zseni a pályán, de nem ő a vezér az öltözőben. Hangulatingadozásai miatt nem mindig a legjobb példa a játékostársak előtt.

A PSG számára is óriási lehetőség ez a „BL-torna” amely rendhagyó lebonyolítással, több cserével, kedvezhet a gazdagabb együtteseknek.

Neymar végre győzelemre vezethetné a párizsiakat és megkérdőjelezhetetlenül aranylabda esélyes lehetne.

Kylian Mbappé

 

Azaz csak majdnem vitathatatlanul, mert bizony van egy még mindig szemtelenül fiatal francia klasszis is Párizsban.

Mbappé ráadásul már világbajnok is és sokkal több ideje van még címeket szerezni, mint brazil csapattársának.

Mbappé a Monaco akadémiáján kezdett  pallérozódni, 2015-ben debütált a felnőttek között 6 évesen és 347 naposan, amivel Thierry Henry rekordját adta át a múltnak.

A hercegségben töltött időszakának, az egyik legemlékezetesebb meccse a Borussia Dortmund ellen 3-2-re megnyert bajnokok ligája negyeddöntő első mérkőzése, amikor két gólt is szerzett és büntetőt harcolt ki.

2017 októberében a France Football jelölte az Aranylabda-esélyesek bő listájára, ezzel pedig 18 évesen és 9 hónaposan Mbappé lett a legfiatalabb labdarúgó, akit a labdarúgás legrangosabb elismerésére jelöltek, ekkor már a PSG tagja volt.

A két évvel ez előtti világbajnok francia válogatottnak alapembere volt. Minden esély meg van arra, hogy hosszútávon is úgy teljesítsen, mint Messi vagy Ronaldo.

Ki lehet még?

Liverpoolból lenne egykét jelentkező...

Erling Haaland ebben a bajnoki szezonban 40 tétmeccsen 44 gólig és 10 gólpasszig jutva jelezte, hogy vele is számolni kell a következő években.

Szoboszlairól még az is tud mindent Magyarországon, aki nem is követi a labdarúgást.

Leroy Sané most kezd majd a Bayern Münchenben, eddig sok jó megmozdulása volt.

Tammy Abraham, Greenwood vagy Timo Werner pedig szóba sem került pedig szintén nagy jövő állhat előttük.

Kit hagytunk ki? Ki jöhet még számításba, mint a következő generáció nagy játékosa?

Egy biztos, nálunk minden olyan csapat relikviáit megtalálod, akik igazán számítanak.

 

Hozzászólás

Szóljon hozzá