Liverpool: Mindennek vége az idei évre?

Írta: Battay Máté In: Root On: Hozzászólás: 0 Találat: 973

Óriási fordulatokat hozhat az élet, a sokáig legyőzhetetlennek hitt Liverpool balladája véget ért, nézzünk mögé és helyezzük történelmi távlatba az elmúlt hetek liverpooli történéseinek.

Magasról nagyot lehet esni

A kiesőjelölt megleckézteti a bajnoki cím elsőszámú várományosát. Láttunk már ilyet, nem is keveset a futballban. Az azonban pár hete még elképzelhetetlennek tűnt, hogy egymásután többször is kikapjon és kiessen a Bajnokok Ligájából a regnáló BL –győztes, mi történt?

„Látni fogják, hogy ez a csapat bizony verhető”

Faragó Richárd egykori klisés szentenciáját idézve a Fifa 07 játékból, lélektanilag sokat jelenthet, ha oda a legyőzhetetlenség nimbusza. Minden kiscsapat a nagy vadra utazik majd, ez teljesen normális.
Egyes csapatok, mint például a kétezres évek végi Arsenal-ok, amelyek rendre jól kezdték a szezont, egy becsúszó vereség hatására erőteljesen megtorpantak, jöttek a nyerhető meccseken is a fájdalmas döntetlenek, értelmetlen pontvesztések.

Tegyük hozzá, Arsène Wenger „örökígéret csapatai” a mostani egyállán nem kiöregedő félben lévő Liverpoolnál is fiatalabbak voltak és nem kezdték ennyire jól a bajnokságot, a Vörösök mostani teljesítménye abszolút rekordnak számít.

 

forrás: football365

Motiváció vagy hiánya.

A bajnokságot gyakorlatilag már jó ideje megnyerte a Mersey-parti gárda. Voltak idők, amikor például a Manchester United 10-12 pontos hátrányt ledolgozva, örülhetett a végén, de a közel 20 pont előny több mint tetemes kevesebb, mint 10 meccsel a bajnokság befejezése előtt.

Bár a 2004-es Arsenal veretlen bajnoki címének beállítása elúszott a liverpooliak számára, de vannak még célok, amelyeket elérhet Klopp legénysége, ha a koronavírus miatt le nem fújják a bajnokságot:

  •        A Manchester City 2017/18-as 100 pontos szezonját is felülmúlhatnák.
  •        Salah és Mané számára még túlszárnyalható lenne Aubameyang teljesítménye és megszerezhető a gólkirályi cím

 

Fejben ott voltak még a nagy tettek letéteményesei?

Az angol élvonal rövid szünete alatt, James Milner a csapat utánpótlását, míg mások egzotikus party helyszíneket látogattak meg.

A Liverpool legnagyobb neveit rendre összeboronálják a spanyol gigászokkal, a PSG-vel és esetenként a Juventusszal vagy a Bayern Münchennel is.

 

forrás: Reuters

Az Atletico Madrid ellen kétségtelenül világklasszis szinten játszott a címvédő, viszont Alisson Becker hiánya miatt előjöttek a csapat komoly kapusgondjai.

Mintha most Adrián és korábban Karius is „félt” volna a kapuban. A bizonytalan mozgásuk nemcsak képességbeli hiátusokra de pszichológiai gondokra is utalhatnak.

Az elmúlt időszakban még a leggyengébb játékosok is szinte világsztárokká váltak a Liverpoolban, lehetséges, hogy nem mindenki tudja a ranggal járó szituációkat kezelni a csapatnál.

A 2019-2020-as szezon gyakorlatilag véget ért a Liverpool számára, a vírusveszély miatt azonban lehet, hogy nem csak az ő számukra. Nehéz megmondani, mi következik.

Hozzászólás

Szóljon hozzá