Derby della Capitale, avagy az AS Roma – Lazio városi rangadó.

Írta: Pap Zsolt In: Root On: Hozzászólás: 0 Találat: 1956

2018.09.28. délután, munkából sietve haza indultam Budapestre, ahol már izgatottan vártam az indulást a repülőtérre. Egy gond volt csak, a repülő 29-én délelőtt indult, a derby napján. 28-án este egy kis italozás mellett belefért egy Parkos koncert, majd hajnal kettőkör „nyugovóra térve” alig vártam a reggelt.

Derby della Capitale, avagy az AS Roma – Lazio városi rangadó.

 

2018.09.28. délután, munkából sietve haza indultam Budapestre, ahol már izgatottan vártam az indulást a repülőtérre. Egy gond volt csak, a repülő 29-én délelőtt indult, a derby napján. 28-án este egy kis italozás mellett belefért egy Parkos koncert, majd hajnal kettőkör „nyugovóra térve” alig vártam a reggelt.

Eljött a nagy nap. Csörög az óra, jöttek is értem a többiek. Elindultunk a reptérre, igaz kicsit kótyagos fejjel, mert az esti buli csak bennem volt. Izgultunk, hiszen, ha késik a gép, lekéshetjük a találkozót, ám szerencsére a 11:40-es start nem csúszott sokat, csak 10 percet, így 13:30-kor már Rómában landoltunk a Fiumicino reptéren.

A szállásról kértünk egy taxit, aki egy kis várakozás után meg is érkezett, majd kivitt bennünket a stadionhoz, ahová a meccs előtt 3/4 órával meg is érkeztünk. Egy gyors szendvics, kávé, sör és már mentünk is be.

Rengeteg ember, már hallottuk a Curva Sud éneklését. Már ekkor a hideg rázott bennünket. Beértünk, elfoglaltuk a helyeinket a kanyar mellett (Curva Sud Laterale), kiterítettük az AS Roma Club Ungheria feliratú drapinkat, amit mái napig sok olasz megcsodál.

Felcsendült a himnusz. A túloldalon hangos füttykoncert kísérte, ami érthető, hiszen riválisok vagyunk, és fordított esetben hasonló a felállás. Elkezdődött a találkozó. A kanyarral együtt megállás nélkül mi is buzdítottuk kedvenceinket.

A két csapat szokásos szerelésében lépett pályára. Az AS Roma bordóban, még a Lazio kékben. A találkozó kezdőcsapatai a következőek voltak:

AS Roma (4-2-3-1): Olsen; Santon, Manolas, Fazio, Kolarov; Nzonzi, De Rossi; Florenzi, Pastore, El Shaarawy; Dzeko

Kispad: Mirante, Fuzato, Karsdorp, Lu. Pellegrini, Marcano, Coric, Zaniolo, Schick, Under, Kluivert, Lo. Pellegrini, Jesus, Cristante

Edző: Di Francesco.

Lazio (3-5-1-1): Strakosha; Caceres, Acerbi, Luiz Felipe; Marusic, Parolo, Leiva, Milinkovic-Savic, Lulic; Luis Alberto; Immobile

Kispad: Proto, Luiz Felipe, Bastos, Basta, Wallace, Durmisi, Patric, Berisha, Cataldi, Badelj, Caicedo, Correa

Edző: Inzaghi

A Lazio jobban kezdte a mérkőzést, sorra alakította ki a helyzeteket, ám a 45. percben Lorenzo Pellegrini sarokkal bevette a sasok kapuját, így előnnyel fordultunk a szünetben.

A második játékrész ott folytatódott, ahol az elsőt abbahagytuk. Támadtunk folyamatosan, azonban Fazio buta hibáját követően Immobile kiegyenlített. Az öröm ekkor nem tartott sokáig, hiszen a kékek korábbi labdarúgója, Kolarov, egy bődületes szabadrúgásgóllal megszerezte a vezetést a Farkasoknak a kanyar előtt.

Ekkor kicsi – nagy, fiatal – öreg, férfi – nő egymás nyakába borulva őrjöngött és örült a gólnak. Elképesztő érzés volt. A hab a tortán a találkozó végén érkezett, amikor Fazio javítani tudta korábbi hibáját, és fejjel vette be a vendégcsapat kapuját. Ekkor elszabadult a „pokol”. Mindenki tombolt, egymás nyakában csüngtek az emberek.

El kell ismerni, hogy a Lazio tábora is folyamatosan buzdította kedvenceit, ám a hazai szektor messze jobban szólt, mint a vendég.

A mérkőzés vége 3-1. Boldogan hagytuk el a stadiont, és mentünk a többiekkel ünnepelni. Egy kis italozás, vacsora, majd a szállás, másnap pedig egy kis reggeli, és indulás a reptérre, majd haza. Örök élmény volt ez a turné.

 

Szerző:

Fodor Márk

As Roma Club Ungheria

http://asrultras.hu/

Hozzászólás

Szóljon hozzá